TÜBİTAK TEYDEB
Proje Değerlendirme ve İzleme Sistemi
TÜBİTAK Ana Sayfa | PRODİS Ana Sayfa 

Başvuru Kılavuzu

Bu kılavuz, proje önerisi hazırlanırken yapılması gereken işlemler ile ilgili yol haritasını ve uygulamanın işleyişini anlamanızı kolaylaştırmak amacıyla hazırlanmıştır.
Kılavuzda, uygulamanın ekran görüntülerine de yer verilerek görsel bir anlatım yolu izlenmiştir. Aşağıdaki konu başlıklarına tıklayarak ilgili açıklamalara erişebilirsiniz.
  1. Yeni Proje Önerisi Tanımlama
  2. Proje Önerisi Hazırlama
    1. Başvuru Bilgi Paneli
    2. Başvuru Formları Listesi
    3. Form Düzenleme Paneli
A. Yeni Proje Önerisi Tanımlama

Üst menüdeki "Proje İşlemleri" menüsünde bulunan "Yeni Proje Önerisi Gönderim İşlemleri" bağlantısı veya sisteme giriş yaptıktan sonra ilk olarak açılan sayfada "Yeni Proje Önerisi Gönderim İşlemleri" tabı kullanılarak ulaşılan sayfada, daha önce tanımlanmış olan proje önerileri listelenir ve yeni proje önerisi tanımlanmasına olanak verilir.

Bu sayfadaki "Yeni Proje Önerisi Tanımla" bağlantısına tıkladıktan sonra açılan pencereye projenizin adını yazarak ve başvuru program türünü işaretleyerek "Ekle" düğmesine tıkladığınızda başvurunuz listeye eklenecektir.

Yukarı
B. Proje Önerisi Hazırlama

Proje önerisi düzenleme sayfası genel görünümü yandaki resimde verilmiştir. Resimde de görüleceği üzere sayfa temel olarak 3 bölümden oluşur. Bunlar:

  1. Başvuru Bilgi Paneli
  2. Başvuru Formları Listesi
  3. Form Düzenleme Panelidir.

Başvuru Bilgi Panelinde; başvurunuzla ilgili son durum bilgilerinin yanısıra başvurunuzu TEYDEB'e göndermenizi sağlayacak "Gönder" düğmesi, ön kayıt işlemi için gerekli dokümanın oluşturulmasını sağlayan"Ön Kayıt Formu" düğmesi ve başvuru dokümanını önizleyebileceğiniz "Başvuru Önizle" düğmesi de yeralır. Bu düğme tüm formlar tamamlandıktan sonra aktif hale gelecektir. Bu panel aşağıda daha detaylı açıklanmıştır.

Başvuru Formları Listesi; doldurulması gereken formlara erişimi sağlayan bağlantıları ve bu formların kayıt durumlarını gösteren paneldir.

Form Düzenleme Paneli ise Başvuru Formları Listesinde seçilmiş olan formu görüntüleyen ve formu doldurduktan sonra kaydetmenize olanak tanıyan paneldir. Bu panelde görüntülenecek olan formlar kendileriyle ilgili yardımcı bilgileri de içermektedir.

Yukarı

1. Başvuru Bilgi Paneli


Başvuru bilgi paneli 3 bölümden oluşmaktadır. Bunlar:

  1. Proje Önerisi Bilgileri Alanı
  2. Başvuru Durum Alanı
  3. Düğme Panelidir.
Proje Önerisi Bilgileri Alanı
1. Proje Adı : Yeni başvuru tanımlarken girmiş olduğunuz proje adı bilgisidir. "A.1.Proje Ön Bilgileri" formundan değiştirmek mümkündür.
2. Geçici Proje No : "Yeni Proje Önerisi Tanımla" butonuna tıkladığınız anda sistemin proje önerisinize verdiği geçici numaradır.
3. BAYS Proje No : Proje öneriniz elektronik ortamda TÜBİTAK'a gönderildiğinde sistem tarafından projenize verilen numaradır.

Başvuru Durum Alanı
1. Son Güncelleme Tarihi : Proje başvuru formları üzerinde yaptığınız son güncellemeye ait tarihtir.
2. Ön Kayıt Durumu : Her yeni proje önerisinin gönderilebilmesi için öncelikle "Düğme Paneli"'ndeki "Ön Kayıt Formu" düğmesini açıklarken anlatılacak ön kayıt işlemlerinin yapılması gerekir. Ön kayıt için gerekli belgeler Başkanlığımıza ulaştıktan sonra kontrol edilir ve ön kayıt gerçekleştirilir. Bu işlemden sonra bu alanda "Ön Kayıt Yapıldı" yazar ve proje önerisi TÜBİTAK-TEYDEB'e gönderilebilir. Ön kayıt almış olmak başvurunun yapıldığı anlamına gelmez. Başvuru tarihi, tüm formların doldurulmasının tamamlanıp "Gönder" tuşuna basarak proje önerisinin gönderildiği tarih olacaktır. ("A.2. Kuruluş Bilgileri" formu da ön kayıt işleminden sonra doldurulabilecektir.)
3. Başvuru Durumu : Başvurunuzun hangi aşamada olduğu bilgisini gösterir. Yeni oluşturulmuş bir başvuru TEYDEB'e gönderilmediği sürece taslak proje önerisi olarak adlandırılır ve burada "Gönderilmemiş" yazar. Başvurunuzu TEYDEB'e gönderdikten sonra bu bilgi "Gönderilmiş" olarak değişir. Eğer başvurunuzda revizyon yapılması gerekiyor ise bu bilgi "Revizyon İstenmiş" olacaktır.

Düğme Paneli
1. Ön Kayıt Formu : "Ön Kayıt Durumu" açıklanırken biraz değinmiş olduğumuz proje önerisi ön kayıt işlemi için gerekli olan "Proje Ön Kayıt Formu" dokümanının çıktısını alabilmeniz için konulmuş bir düğmedir. Düğmeye tıklandığında açılacak sayfada bu belge ile birlikte göndermeniz gereken diğer belgelerle ilgili bilgiler de detaylıca yer almaktadır.
2. Başvuru Önizle : Başvurunuzu hazırlarken her aşamada PDF formatında önizleme yapabilmenize olanak verir.
3. Gönder : Tüm formları tamamladıktan sonra (Başvuru formları listesinde her form bağlantısının yanında işareti olmalı) başvurunuzu işleme alınmak üzere TEYDEB'e göndermeniz için gerekli olan düğmedir.
Yukarı

2. Başvuru Formları Listesi

Başvuru düzenleme sayfasının solunda yer alan ve proje önerisi formlarını seçerek erişebilmenize olanak veren form bağlantılarının bulunduğu paneldir.

Bu panelde AGY100 formlarının başlıkları hiyerarşik olarak sunulmuştur. "A.2.Kuruluş Bilgileri" formu, ön kayıt tamamlanana kadar erişime kapalı kalacaktır.

Bağlantıların yanında yer alan simgeler ilgili formun kayıt durumuyla ilgili bilgi verir. Bu simgeler ve anlamları aşağıda listelenmiştir.

Henüz Kaydedilmemiş Form
Yeni oluşturmuş olduğunuz bir proje önerisinde tüm formlar bu durumdadır.
Kaydedilmiş Form
Değişiklik yapmaya yetkili olduğunuz tüm formların sağ alt köşesinde "Kaydet" düğmesi yeralır. Form üzerindeki verileri girdikten sonra form kaydını tamamlamak için bu düğmeye basmanız gerekir. Formu kaydedilince olan simge simgesine dönüşür.
Revizyon İstenmiş Form
TEYDEB'e gönderdiğiniz proje önerisi "Proje Sorumlusu" tarafından incelenir ve eksik veya yanlış görülen formlarda değişiklik talebinde bulunulabilir. İşte proje sorumlusunca değişiklik talep edilen formların yanında bu simge çıkar.
Revizyon Yapılmış Form
Proje sorumlusu tarafından revizyon talep edilmiş olan formlarda güncelleme yapmanıza izin verilir. Yaptığınız güncellemelerden sonra formu tekrar kaydettiğinizde simgesi simgesine dönüşür. Böylece formu kaydetmeyi tamamlamış olursunuz.

Başvurunuzu göndermediğiniz sürece revizyon yapılmış formlar üzerinde kaydettikten sonra da değişiklik yapmanız mümkündür. Tüm formlar veya olduğunda başvurunuz tekrar gönderilebilir duruma gelir. Başvurunuzu gönderdiğinizde tüm simgeler olur ve artık tekrar revizyon talep edilene kadar değişiklik yapamazsınız.

Yukarı

3. Form Düzenleme Paneli

Bu panel, "Başvuru Formları Listesi"nde yeralan bağlantılar tıklandığında seçilen formun içeriğinin görüntülenmesine, değişiklik yapılabilmesine ve kaydedilebilmesine olanak verir.

Form içeriğini değiştirip formun sağ alt köşesinde yeralan "Kaydet" düğmesine tıklamadan başka bir sayfaya geçmeniz durumunda formda yaptığınız değişikler kaybolacaktır. Bunun yanısıra başvurunuzu gönderebilmeniz için gerekli olan "Tüm formların kaydedilmiş olması" koşulunu sağlayabilmek için (sol menüde çıkması için) bu düğmeyi kullanmanız gerekmektedir.

Yukarı
TÜBİTAK-Bilgi İşlem Daire Başkanlığı 21.09.31.25.04.2025TÜBİTAK 2025